Србија се преокретом у драматичном мечу осветила Швајцарској!

© Фото : ФИБАКошаркаши Србије
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије је савладала Швајцарску резултатом 88:81 у мечу без такмичарског значаја у квалификацијама за Европско првенство.

Српски тим је претходно у Тбилисију победио екипу Грузије и тиме обезбедио себи место на смотри најбољих европских националних тимова.

Србија је успела да се реваншира Швајцарској за пораз у првом кругу квалификација, али је имала веома тежак посао.

​У неколико наврата ривал је имао двоцифрену разлику, међутим изабраници селектора Игора Кокошкова су успели да направе преокрет и да остваре тријумф.

Меч је решен у четвртој четвртини, Србија је са 30:12 успела да постави ствари на своје место пошто је претходно Швајцарска стекла предност током друге и треће деонице.

Уводни квартал је протекао у егалу, завршен је резултатом 21:21, а до полувремена ривал Србије је стекао два поена предности.

Трећа четвртина је протекла у знаку швајцарског тима који је имао двоцифрену разлику и претио је да нанесе нови пораз Србији.

Ипак, екипа селектора Кокошкова је успоставила контролу, пронашла ритам и преокретом стигла до победе.

Најефикаснији у српском тиму је поново био Филип Петрушев са 22 поена, крилни центар Меге који је у дуелу са Грузијом уписао 27 поена.

​Уз то, некадашњи млади репрезентативац имао је осам скокога и три асистенције.

Сјајно шутерско вече имао је Данило Анђушић са 20 поена, од тога четири тројке, додао је шест асистенција, а двоцифрени поентерски учинак имао је Марко Луковић са десет поена.

Вреди истаћи да је Алекса Аврамовић стао на три корака од дабл-дабл учинка пошто је имао осам поена и девет скокова, а у организацији игре се истакао Никола Ребић са шест асистенција и девет поена.

На другој страни Душан Млађан је убацио 18 поена, а Арно Кутур и Џонатан Казади су додали по 13.

► Србија га је чекала дуго – само да га не одведе Европа или Америка

► Деби и одмах најбољи – будућност Србије је светла

► Србија се на крилима Петрушева пласирала на Европско првенство!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала