Тихановска: Изгубили смо битку

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаПротести у Минску
Протести у Минску - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Белоруска опозиција је „изгубила улицу“, изјавила је кандидат за председника Белорусије Светлана Тихановска у интервјуу „Le Temps“.
„Морам да признам да смо изгубили улицу, немамо могућности да се боримо са насиљем режима против демонстраната. Они имају оружје, имају силу, тако да, у овом тренутку, чини се да смо изгубили. Знам да су Белоруси уморни од тога да се плаше“, рекла је Тихановска.

Према њеним речима, становници Белорусије су очекивали брзо решавање политичке ситуације, али „повратак демократији“ је захтева више времена, него што се очекивало.

Она је додала да је стратегија опозиције, да се „боље организују како би се вршио стални притисак на режим, све док људи поново буду спремни да изађу на улице, можда, у пролеће“.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Тихановска. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала