Стигли први снимци са Марса /фото/

© Courtesy of NASAСлика коју је објавила америчка Национална управа за ваздухопловство и свемир. Прва фотографију коју је ровер снимио након историјског слетања на далеку црвену планету 18. фебруара 2021. године.
Слика коју је објавила америчка Национална управа за ваздухопловство и свемир. Прва фотографију коју је ровер снимио након историјског слетања на далеку црвену планету 18. фебруара 2021. године. - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Америчка свемирска агенција (НАСА) приказала је снимке са ровера „Презерванс“, који је ушао у атмосферу Марса, спустио се и слетео на црвену планету 18. фебруара, а микрофон је такође емитовао први аудио-снимак звукова са ове планете, саопштила је вечерас НАСА.

Од тренутка када се активирао падобран, систем камера је приказао читав процес спуштања, приказујући динамичну вожњу ровера до кратера Језеро.

© AP Photo / NASA/JPL-CaltechСпуштање ровера „Перзеверанс“ на Марс
Стигли први снимци са Марса /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Спуштање ровера „Перзеверанс“ на Марс
Снимак започиње 11 километара изнад површине и приказује отварање највећег падобрана икада послатог ван Земље, а видео се завршава додиром ровера и кратера.

© AP Photo / NASA/JPL-CaltechФотографија коју је НАСА објавила снимљена је 20. фебруара 2021. ровером „Перезеверанс“
Стигли први снимци са Марса /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
„За оне који се питају како је спустити се на Марс, зашто је то тако тешко или како би било кул да се то уради, морате да гледате мало даље. ’Презерванс‘ се тек загрева и већ нам је послао неке историјске снимке у истраживању свемира. Потврдио је изванредан ниво на којем је изграђен и прецизност која је неопходна да се направи летелица и спусти ровер на Марс“, рекао је вршилац дужности председника НАСА Стив Јурчјак.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала