Абазовић: Избор Брђанина за директора Управе полиције Црне Горе је најбоље решење

© Sputnik / Небојша ПоповићДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је да сматра да се избором Зорана Брђанина дошло до најбољег решења за место директора Управе полиције.

Он је најавио да ће предлог о именовању Брђанина данас бити упућен Влади.

„То је предлог министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и мислим да је то примерено. Са моје стране постоји пуна подршка и мислим да је то став свих чланова Владе“, казао је Абазовић одговарајући на питања новинара уочи почетка научне конференције „Екстремизам, тероризам и религија“, преноси ИН4С.

Упитан да ли је познат став западних партнера о Брђанину као кандидату за директора Управе полиције и Дејану Вукшићу као шефу Агенције за националну безбедност (АНБ), Абазовић је казао да било ко ко треба да ступи на важну функцију у сектору безбедности мора да прође одређене провере.

„Ако ћете конкретно о Брђанину, он је и до сада више пута био провераван из разлога што је обављао активности у Управи полиције и раније и неко је ко има приступ неким подацима још од раније. Жао ми је што у Црној Гори све мора да добије неку драму и мистику као да се ради о људима који долазе из непознатх структура. Ми смо мала заједница, свако зна свакога. Потребни су нам образовани, достојанствени и часни људи. На крају, резултат ће показати да ли раде како треба или не, а нарочиту рад полиције је јако видљив или невидљив“, рекао је Абазовић.

Абазовић је казао да многи људи који су у полицији нису могли да дођу до резултата јер је структура на самом врху била постављена погрешно.

„Тражим да и новој Влади дате шансу да покаже да ли ће остварити резултате или не. Мислим да их има у ова два месеца. А мислим да ће то бити још много боље“, казао је он.

Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Абазовић: Проневерено више од милион евра у МУП-у, границе незаштићене

Упитан да прокомонтарише оптужбе Демократског фронта (ДФ) у коме сматрају да је именовање Брђанина наставак ДПС праксе, Дритан Абазовић каже да је „ДФ таква организација која је против свега што није апсолутно по њиховој вољи“.

Абазовић је најавио да ће Влада данас усвојити предлог и упутити га на мишљење Скупштини. До мишљења Скупштине, како је најавио, Брђанин ће бити в.д. директора Управе полиције.

Он је казао да би било потпуно неочекивано да се деси било што сем смена руководећих особа у Управи полиције.

Директор Управе полиције требало је да буде изабран у петак, али су се у Влади сукобили око тог питања, након што су премијер Здравко Кривокапић и министар Сергеј Секуловић наводно имали опречне ставове око тога коме треба поверити управљање том безбедносном институцијом.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала