Арменулић за Спутњик: Ђоковић ће оборити рекорд ако Надал не освоји Ролан Гарос

© AFP 2023 / DAVID GRAYНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Некадашњи тенисер и тениски тренер Радмило Арменулић говорио је за Спутњик о успеху српског тенисера Новака Ђоковића, који је тријумфом на Аустралијан опену себи уписао осамнаесту Гренд слем титулу. Сада му Рафаел Надал и Роџер Федерер „беже“ за по два пехара, али ако „краљ шљаке“ не освоји Ролан Гарос, Ђоковић ће ове сезоне оборити и тај рекорд.

Новак Ђоковић је на доминантан начин стигао до рекордне, девете, титуле на Аустралијан опену, али није све било баш идеално. Његов тријумф могао је да буде осујећен, с обзиром на то да је задобио повреду стомачног мишића у мечу трећег кола који је играо против Американца Тејлора Фрица.

Ипак, Ђоковић се након опоравка под таблетама и без тренинга вратио у форму, па је стигао до финала Отвореног првенства у Мелбурну где је много лакше него што се очекивало поразио сада трећег играча света, Данила Медведева.

„Фантастична победа Ђоковића, лакша него што сам очекивао. Мислим да је ово велики залет за наредну сезону. Било би добро када би сад освојио Ролан Гарос, онда би решио цео проблем“, истиче Радмило Арменулић.

Новак Ђоковић 8. марта ће оборити рекод по броју недеља проведеним на врху АТП листе, а још два трофеја са Гренд слемова му недостаје да би изједначио број титула Рафаела Надала и Роџера Федерера.

По Арменулићевим речима, уколико „краљ шљаке“, Рафаел Надал, не освоји овогодишњи Ролан Гарос, Новак има шансе да тај рекорд изједначи већ ове сезоне коју је започео на феноменалан начин.

„Форма му у почетку није била на завидном нивоу, све што је одмицао турнир била је све боља. Тако да је у финалу достигао своју најбољу форму и то је типично за њега“, каже саговорник Спутњик спорта.

Упитан да прокоментарише полемике о Ђоковићевој повреди, као и најновију информацију да је напукнуће мишића веће него када се повреда догодила, наш саговорник каже да ипак верује да није у питању озбиљна повреда, и да је сада пред Србином посебна пажња на опоравак.

„Он има доброг физиотерапеута који је доста помогао, па је санирао ту повреду. Он има неку специјалну акупунктуру и то је помогло“.

Ђоковић је освајањем 18. Гренд слем турнира учврстио своју прву позицију, одбранио је поене из прошле године и сада има 12.030 поена на АТП листи.

Иза њега је Рафаел Надал са 9.850, док је Данил Медведев, руски тенисер и финалиста Аустралијан опена, претекао Доминика Тима и сада је трећепласирани на листи са 9.735 поена.

​►„Неко одозгоре види неправду коју чине према Новаку“

Ђоковићу се погоршала повреда, замало као Надалова из 2009. године

Знак који је Новаку донео много, али могао да одузме још више /фото, видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала