Дан када је Јокић плакао: Тренеру, да ли могу на клупу?

© AP Photo / David ZalubowskНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Мајк Мелоун, тренер Денвер Нагетса, открио је занимљиву анегдоту из сезоне 2016/2017, а која је у вези са Николом Јокићем.

Денвер Нагетси пре пет година налазили су се у незавидној ситуацију јер су имали два веома талентована центра – Јусуфа Нуркића и Николу Јокића.

Обојица су са ових простора, један из Босне и Херцеговине, други и Србије, и Нагетси нису знали како да их упаре, пошто су обојица морали да играју како би се што правилније развијали.

У једном тренутку стручни штаб екипе из Колорада одлучио је да од старта утакмице игра заједно са Јокићем и Нуркићем јер другог решења није било.

Тачније, то решење је постојало и оно је било да се трејдује један од поменуте двојице.

Ипак, пре него што су се одлучили на такав потез, Нагетси су покушали да играју са обојицом од првог минута. Експеримент са два висока играча није функционисао, чинило се као да се међусобно гуше и то је бринуло Јокића.

Какав карактер има и колико је несебичан, односно колико мисли само на успех екипе, српски кошаркаш показао је када је у сузама у очима дошао код Мајка Мелоуна.

„Мајк Мелоун рекао је да је Никола Јокић током сезоне 2016/2017 дошао у сузама до њега траживши да га склони из стартне поставе и пошаље на клупу зашто је био фрустриран што комбинација Нуркића и њега не функционише“, написао је на Твитеру Херисон Винд – новинар из Колорада.

Овим податком добили смо још једну потврду тога какав је Јокић, пре свега, човек, а о томе какав је кошаркаш сада је беспотребно причати јер обара рекорде у најјачој лиги на свету.

На срећу свих нас, Мелоун није послушао Јокића, већ је урадио обрнуто – Јусуф Нуркић је послат на клупу, а 15. децембра 2016. године родила се нова звезда светске кошарке.

Овај датум памте сви навијачи Денвера јер је управо тог дана Никола Јокић промовисан у стартног центра екипе и, што се каже, после тога све је историја.

Јусуф Нуркић убрзо је трејдован у Портланд Трејлблејзерсе, у супротном правцу дошао је Мејсон Пламли који је, испоставиће се, био идеална подршка српском центру.

Јокић је тренутно најбољи центар на свету, а пре неколико дана је изабран у стартну поставу Ол-стар меча, чиме је постао први српски кошаркаш у историји који ће играти од старта на овом престижном мечу.

Србија га је чекала дуго – само да га не одведе Европа или Америка

Бјелица о трејд причама: Не морам ником да се доказујем

Јокић је волео Балашевића, али није стигао да га упозна...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала