„Ђоковић је послао јасну поруку целом свету“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Матс Виландер, седмоструки Гренд слем шампион, осврнуо се на невероватних недељу дана којих је Новак Ђоковић имао у Аустралији, али и будућност руског тенисера и Данила Медведева.

Аналитичар Еуроспорта је говори о Новаковим партијама, проблемима са повредом, трци за највише Гренд слем титула и много тога другог.

Новак је у финалу Ози опена савладао Данила Медведева са 3-0 у сетовима, после непуна два часа игре.

„Ово је била невероватна партија. Ђоковић је имао почетак из снова, али се Медведев некако вратио и деловало је како да ће бити напет дуел. Али, Новак је играо све боље и боље. На почетку другог сета је мало 'штуцнуо'. Био је невероватно константан и поене је освајао на толико различитих начина данас“, рекао је Виландер.

Швеђанин истиче да је 33-годишњи Београђанин послао поруку млађој генерацији.

„Ово је јасна порука њима, нама – и целом свету. Новак ових дана нема ману. Он може да добија поене из дроп-шота, изласком на мрежу... има много опција. Медведев мора да поради на разноврсности“.

Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Медведев: Испричаћу вам причу о Новаку... /видео/

С обзиром да је Медведев и у другом Гренд слем финалу поражен (прво на УС опену 2019. против Надала), Русија ће морати да сачека како би добила новог Гренд слем шампиона.

Руски мушки тенис има укупно четири ГС титуле, по две од Марата Сафина и Јевгенија Кафељникова, а последња је дошла 2005. управо у Мелбурну (Сафин).

„Мислим да више то није до њих (других тенисера). За све се питају Новак, Рафа и Роџер. Да ли су све ближи и ближи? Можемо да кажемо да је Медведев све ближи, али онда морамо да схватимо да су мечеви на пет сетова много другачији од оних на три, које Медведев редовно добија. Меч на пет сетова је прави маратон, а против Новака Ђоковића је то и спринт и маратон“.

 

​Новака је умало омела повреда у пределу абдомена коју је зарадио у трећем колу против Тејлора Фрица.

„Физички ме није изненадио јер је повреда била мања него што смо мислили и ми и он. Што се тиче самопоуздања, није се добро осећао после прва четири меча, повредио се против Фрица. Одједном је у последња два меча био непогрешив. Он, једноставно, није грешио у полуфиналу и финалу“.

Тренутна ситуација каже да се Новак са 18 Гренд слем трофеја приближио Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, који имају по 20 титула.

Многи мисле да би Србин био још ближе водећима да на прошлогодишњем УС опену није дисквалификован због тога што је судију напуцао лоптицом у врат.

Новак Ђоковић по освајању титуле на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Како се српски „зид“ поиграо са руском „лопатом“

„Разочаравајуће је било то што се десило Новаку на УС опену. Рафа је на Ролан Гаросу потом освојио 20. трофеј, а Новак је сада на 18. Сада мислим да Новак има веће шансе да освоји УС опен јер се игра на бетону. Вимблдон? Можда је он фаворит. На крају године ко зна ко ће водити у трци“.

Медведев је у добром делу меча одиграо одлично, али је на крају и он посустао када је видео на којем нивоу му је противник.

„Мислим да му је недостајало среће на почетку меча, морао је добро да почне. Морао је да покуша да продужи меч и да види да ли ће Новак урадити нешто негативно ако истроши енергију. Све се пребрзо завршило, а када Новак види циљ онда знате да је крај. Медведев није одиграо добар меч, ако га поредите са претходним, ало то је било финале против Новака, који је играо много агресивније него његови претходни противници“, закључио је Матс Виландер разговор на Еуроспорту.

​► Ђоковић декласирао Медведева и освојио девети трофеј у Аустралији!

„Новаче, ти си краљ Мелбурна!“

Реч „Русија“ и „руски“ биће забрањени на Олимпијади, уместо химне – „Каћуша“, уместо имена – „ROC”

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала