Немачки војници на тајној мисији у Америци, интервенисао ФБИ

© AFP 2023 / Christof StacheНемачки војник
Немачки војник - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
ФБИ је интервенисао због двојице немачких војника на тајној мисији у Америци, за које су званичници болнице у Аризони помислили да су терористи и да планирају напад.

Немачки специјалци налазе се на падобранској обуци у САД, а двојица њихових припадника изазвала су инцидент у једној од болница, преноси „Шпигл“.

Двојица војника отишла су по задатку у болницу како би проверила да ли немачки специјалци могу тамо да се лече уколико се повреде или се заразе вирусом корона. Међутим, тамо су се бизарно понашали, па су званичници болницце помислили да су терористи, пише немачки лист.

Када су их запослени у болници упитали да им покажу исправе, војници, који су били у цивилу, одбили су да се идентификују и показали су им само наређење које су добили од претпостављеног у НАТО.

Због сумњивог понашања двојице Немаца, запослени у болници позвали су ФБИ, будући да су се уплашили да се ради о терористима који су дошли у извидницу пре напада.

ФБИ је контактирао немачку амбасаду, која није имала информације о томе да су немачки војници присутни на тлу САД, јер је мисија обуке била тајна, што је додатно изазвало сумњу.

Међутим, после више контаката са немачким службама, ситуација је разрешена без даљих инцидената.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала