По чему је јединствен нови руски аутомат „Калашњиков“ АК-19 /видео/

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаНови аутомат "Калашњиков" АК-19
Нови аутомат Калашњиков АК-19 - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Аутомат АК-19, који је Русија представила на Међународној изложби наоружања „ИДЕКС-2021“ у Абу Дабију, могао би заинтересовати државе Блиског истока, које користе муницију из земаља НАТО-а, саопштио је телевизији „Звезда“ директор Дирекције за војно-техничку сарадњу компаније „Калашњиков“ Владимир Онокој. Управо ту муницију користи нови Калашњиков.
„Аутомат АК-19 може да буде веома интересантан за државе Блиског истока. Многе већ користе муницију 5,56×45 милиметара и оружје европске или америчке производње. Такве муниције има много“, изјавио је експерт.

Он је додао, да је током неколико година спроведен велики број тестирања, укључујући и тестове у пустињским условима, који су показали да свако оружје није поуздано.

„Зато је било веома важно представити такав тип оружја, који комбинује легендарну поузданост аутомата 'Калашњиков' са муницијом, која је овде широко распрострањена, а коју неке земље активно користе и производе“, рекао је Онокој.

Према његовим речима, на новом АК-19 се специјално ставља ознака 5,56×45 милиметара, с обзиром да споља личи на муницију руске производње.

„Ми специјално вршимо тестирања на муницији НАТО-а, да не би било никакве сумње, да у случају ако се користи муниција стране производње, не дође до неких компликација. Нема никаквих проблема. Све радимо са циљем да наши купци буду сигурни, да ће оружје радити максимално поуздано“, навео је експерт.

Он је додао, да је оружје из компаније „Калашњиков“ веома популарно. АК-19 ће проширити опсег продаје и увећати испоруке.

„Мало ко ће прихватити да мења целокупну муницију у војсци због најбољег аутомата. Овде људи могу купити узорак и користити то што већ имају“, објаснио је Онокој.

Подсетимо, аутомат је направљен на основу АК-12. Његове карактеристике су телескопски кундак са побољшаном ергономијом, нови дизајн нишана, пригушивач који се брзо монтира.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала