Ројтерс: ЕУ уводи санкције руководиоцима безбедносних структура Русије

© AP Photo / Olivier MatthysСамит лидера ЕУ у Бриселу
Самит лидера ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Министри иностраних послова ЕУ договорили су се да уведу санкције руководиоцима безбедносних структура Русије, јавља Ројтерс, позивајући се на дипломатски извор у Бриселу.
„Шефови дипломатија су се договорили да почну процедуру увођења санкција руским држављанима по предмету Наваљни“, јавља агенција.

Како се наводи, предложено је да се на црну листу уврсте шеф Истражног комитета Русије, шеф Руске управе за извршавање казни, Државно тужилаштво, командант Руске гарде. Свим припадницима безбедносних структура бића забрањен улаз у земље Европске уније на годину дана и неће моћи да држе новац у банкама у ЕУ.

Подсетимо, Наваљни је ухапшен на аеродрому у Москви, јер се, као условно осуђени, није одазивао на позиве полиције. Он је имао две условне осуде. Прва је у случају „Кировлес“ везана за проневеру више од 16 милиона рубаља, а друга, у случају „Ив Роше“, за крађу од преко 30 милиона рубаља. 

Московски суд је донео одлуку да условна казна Наваљном буде замењена затворском казном од три и по године, а убрзо након тога, водеће западне земље, укључујући Сједињене Америчке Државе, Немачку, Француску и Велику Британију, апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала