„Сурово и застрашујуће“: Мексиканац непомично лежао у рингу /видео/

© Фото : Youtube/Top Rank BoxingМексички боксер Оскар Валдес
Мексички боксер Оскар Валдес - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2021
Пратите нас
Дуел два мексичка боксера донео је гледаоцима забрињавајућу сцену после бруталног нокаута Оскара Валдеса против Мигела Бершелта.

Непобеђени Мексиканац је борбу са сународником завршио на само секунд до краја десете рунде и тиме освојио појас у "ВБЦ супер-перолакој категорији“, у мечу одржаном у Лас Вегасу..

Очекивања гледалаца пред ову борбу била су јако висока, а она никога није оставила равнодушним – ни током трајања, ни у завршници.

Пре судбоносног нокаута, Бершелт је два пута завршавао на поду ринга, а завршни ударац дошао је левим крошеом у последњим секундама.

Валдесово славље није било онакво каквом се Мексинац надао, пошто је његов противник после нокаута два минута непомично, без свести, лежао на поду, пре него што му је указана помоћ.

„Сурова, застрашујућа сцена. Какав нокаут Оскара Валдеса“, прокоментарисао је Ариел Хелвани, познати канадски новинар.

​Многи гледаоци су после ове борбе појачали своје сумње у хуманост бокса, односно претерану дозу опасности по живот и здравствено стање боксера.

Валдес је победу искористио као мотивацију за даље подвиге и поруку својим критичарима.

„Имам листу људи који су ме критиковали. Доказао сам им да нису у праву. Нема ничег бољег у животу него када то урадите. Немојте дозволити да вам ико икада каже да нешто не можете да урадите“, рекао је Мексиканац после борбе.

Ово није прва светска титула за Валдеса, који је претходно шест пута одбранио трофеј у перолакој категорији, пре него што је 2019. године одлучио да пређе у ранг изнад тадашњег.

Руски олимпијски комитет - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Реч „Русија“ и „руски“ биће забрањени на Олимпијади, уместо химне – „Каћуша“, уместо имена – „ROC”

Једну од победа у прошлости је забележио након одлуке судија, која је дошла упркос томе што је Валдесу недуго након почетка борбе поломљена вилица.

„Желео бих да свом најбољем пријатељу (Мигелу Бершелту) пожелим све најбоље. Сигуран сам да може опет да постане светски шампион јер је он прави ратник и много га поштујем. Надам се да ћеш се ускоро вратити, шампионе, и желим ти брз опоравак“, написао је после меча Валдес.

Бершелту је ово био први пораз после скоро седам година и седам успешних одбрана титуле у супер-перолакој категорији, па сада у категорији има учинак од 37 победа и два пораза.

Проблем сексуалног злостављања у спорту: „Одрасли треба да говоре, да деца не би ћутала“ /видео/

Рус извео нокаут какав нико није очекивао /видео/

Рускиња претукла Бразилку и најавила јуриш на појас у УФЦ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала