Тихановска: Протести у Белорусији нису замрли

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседнички кандидат на изборима у Белорусији Светлана Тихановска на предизборном митингу у Минску
Председнички кандидат на изборима у Белорусији Светлана Тихановска на предизборном митингу у Минску - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2021
Пратите нас
Протести у Белорусији нису замрли, већ се променио њихов облик, масовне неодобрене акције биће настављене на пролеће, изјавила је лидерка белоруске опозиције и бивши председнички кандидат Светлана Тихановска.
„Протести у Белорусији нису замрли. Променила се слика, променио се облик протеста. Али протестни покрет, протестно расположење нигде нису нестали“, рекла је Тихановска у интервјуу новинару Дмитрију Гордону који је објављен на Јутјубу.

Опозиционарка је приметила да је тренутно у земљи „време партизанштине“, људи не могу „да делују отворено“, јер је „то директан пут до затвора“.

На питање да ли ће се масовни протести у земљи наставити на пролеће, Тихановска је одговорила: „Мислим да хоће”.

Масовни протести опозиције у Белорусији почели су 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала