Твитер уклонио сто „руских“ налога

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЛого друштвене мреже Твитер на екрану телефона
Лого друштвене мреже Твитер на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2021
Пратите нас
Компанија „Твитер“ саопштила је да је уклонила сто налога који су наводно повезани са Русијом, оптужујући их за кршење правила платформе.

Како се наводи у саопштењу, ради се о две групе налога. Прва се састоји од 69 налога који су наводно повезани са руским властима, а уз помоћ којих су спровођене активности усмерене на „слабљење стабилности и поузданости НАТО-а“.

Друга група обухватала је 31 налог наводно повезан са руском „Агенцијом за истраживање интернета“, преко којих су наводно спровођене акције „усмерене против Сједињених Америчких Држава и Европске уније“.

У саопштењу се додаје да су уклоњени и неки налози повезани са Ираном и Јерменијом. Мрежа од 238 иранских налога оптужена је за покушај ометања јавне расправе на америчким председничким изборима у октобру 2020. године.

Раније су друштвене мреже Твитер и Фејсбук више пута блокирале налоге повезане са Русијом. У јуну 2020. године је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова позвала америчке интернет платформе да преиспитају своје приступе у светлу блокирања налога пројекта „Лидери Русије“ и других налога из Русије. Према њеним речима, рестриктивне мере руководства друштвених мрежа имају карактер политички обојене цензуре.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала