Звезда од +13 до петог пораза заредом у Евролиги

© Фото : КК Црвена звездаКошаркаш Црвене звезде Џордан Лојд
Кошаркаш Црвене звезде Џордан Лојд - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса 75:62 у одложеном мечу 24. кола Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића испустили су двоцифрену предност и на крају су претрпели пети пораз заредом у Евролиги, а укупно 18. у 25 утакмица.

Звезда је у другој четвртини имала +13, чинило се да ће ово бити дуел у ком ће коначно успети да прекину лошу серију, али одиграли су веома лоше у наставку и екипа из Каунаса заслужено је славила.

Црвено-бели у једном тренутку четврте четвртине били су седам минута без коша, Жалгирис је то искористио да направи кључну предност и до краја меча српски представник није успео да се врати.

Најефикаснији у пораженом тиму били су Лојд и Симоновић са по 16 поена, док је победника предводио Григонис са 17, Хејс са 16 и Рубит са 15 поена.

Утакмица је отворена у одличном ритму, играло се кош за кош, а у Звезди је посебно расположен био Марко Симоновић. Искусни кошаркаш погодио је три тројке у првој четвртини, те су црвено-бели имали +4, 22:26.

Током друге четвртине предност предност изабраника Дејана Радоњића само је расла. Погађали су из свих позиција и у једном тренутку предност је била +13, 24:37.

Међутим, игра Звезде стала је средином друге деонице. Домаћи кошаркаши су се разиграли, предност се топила и убрзо је Жалгирис потпуно ухватио прикључак.

Црвено-бели испустили су предност и уместо да на паузу оду са двоцифреном разликом, на полувремену је било свега +4, 40:44.

Лошу игру са краја друге четвртине Звезда је пренела и у наставак меча. Жалгирис је брзо дошао до преокрета, преузео контролу над утакмицом и гостима из Београда било је тешко да дођу до коша.

Лојд је тројком успео да приближи Звезду, али од +13 у другој деоници, црвено-бели дошли су до тога да губе пред последњих 10 минута – 60:58.

У четвртој деоници гледали смо фестивал промашаја, Звезда није могла ништа да убаци кроз обруч и Жалгирис је то искористио да дође до круцијалне разлике.

Лојд, иако је постигао 16 поена, одиграо је лошу утакмицу, из игре је шутирао свега 5/14 и са таквим његовим издањем није се могло до бољег резултата.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Миротићу стигла подршка – легенда је поново код куће

Како се спортисти враћају на терен после вируса корона

Покушевски дао знак да је за НБА /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала