Гувернер Њујорка оптужен за сексуално узнемиравање

© AP Photo / Mark LennihanЊујорк
Њујорк - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Бивша помоћница гувернера Њујорка Ендруа Куома, данас је објавила нове детаље како би доказала сексуално узнемиравање, тврдећи да ју је Куомо, у његовој канцеларији на Менхетну, изненада пољубио у уста без одобрења.

Линдзи Бојлан, сада демократски кандидат за председника општине Менхетне, изнела је шокантне оптужбе у есеју објављеном на „Медиум сајту“, пренео је „Њујорк пост“.

Бојланова тврди да се инцидент догодио након што је 2018. године постала заменица секретара за економски развој и специјални саветник гувернера, иако каже да је тај посао првобитно одбила, јер „није желела да буде близу њега“.

„Били смо у његовој канцеларији у Трећој авенији. Када сам се спремала да изађем и кренем да отварам врата, он се појавио испред мене и пољубио ме у уста. Била сам шокирана, али сам наставила да ходам. После тога сам долазила на посао са мучнином сваки дан“, рекла је она и додала да је поднела оставку у септембру 2018. годину.

Линдзи Бојлан тврди и да јој је Куомо предлагао да играју „покер у скидање“, док су се враћали малим авионом са једног догађаја 2017. године.

„Гувернер Куомо је направио такву културу унутар његове администрације где је сексуално узнемиравање и злостављање било тако убедљиво да, не само да је одобрено, већ је и очекивано“, написала је она.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала