Како да поправите вид за три минута: Техника јапанског лекара /видео/

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаКлиника за офталмологију у Русији
Клиника за офталмологију у Русији - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Вежбање очију током три минута дневно, за 28 дана, може да поправи вид, обећава јапански офталмолог и професор Универзитета Шова у Токију Руи Хирамацу у својој књизи. То је посебно важно данас када су очи оптерећење сталним гледањем у различите екране.

Ове вежбе могу да буду корисне за све који пате од кратковидости, далековидости, астигматизма или замора очију, наводи јапански лекар у својој књизи која је за кратко време постала једна од најпродаванијих на „Амазону“.

Ради се о једноставним вежбама које трају током само три минута дневно, дају видљиве разултате после 28 дана, а засноване су на такозваним „Габоровим закрпама“, наводи Хирамацу, преносе медији из Шпаније, где је недавно преведена његова књига.

„Габорове закрпе“ заправо су слике замућених линија које се користе за визуелне вежбе. Јапански лекар препоручује да се вид, али и мозак, вежбају тако што ће се међу више „Габорових закрпа“ нађу две исте.

Поред вида, јапански лекар наводи да су такве вежбе корисне и у превенцији деменције.

Код људи који пате од кратковидости или далековидости, мозак покушава да компензује „грешку“ ока и да изоштри слике које оно даје. Захваљујући овим вежбама, усавршава се мождана активност у фокусирању ока и вид се поправља.

Друга вежба коју препоручује јапански офталмолог је наизменично посматрање објекта који је удаљен и оног који је близу. Како објашњава, то је нарочито корисно за људе који проводе пуно времена испред компјутера или зуа оне који пате од далековидости.

Офталмолог препоручује и „топлотну терапију“ за очи, која помаже да се боље види, али и да се очи одморе, те да се ублаже главобоље, иритације ока...

Она може да се изводи тако што се на очи стави благо загрејан влажан пешкир и држи се док се не охлади. Друга опција је да се протрљају дланови док се не загреју, а онда ставе на затворене очи и држе 30 секунди.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала