Новинар Си-Ен-Ена примио руску вакцину у Москви

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаВакцинација против короне у Русији
Вакцинација против короне у Русији  - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Дописник америчке телевизије „Си-Ен-Ен“ (CNN) у Москви Метју Ченс саопштио је да се вакцинисао руском вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), а тај тренутак је забележен у репортажи која је објављена на сајту телевизије.
„Нисам превише забринут због вакцинисања руском вакцином, јер су спроведена велика клиничка испитивања, која су рецензирана у водећем часопису. Утврђено је да је вакцина у потпуности безбедна, а њена ефикасност је 91,6 одсто, што је веома добро“, рекао је амерички новинар пре вакцинације.

У репортажи се наводи да су представници Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ позвали сниматељску екипу „Си-Ен-Ена“ да се вакцинишу.

Значајно је то што могу примити вакцину овде, у Русији, иако уопште не спадам у категорију осетљивих“, додао је новинар.

Новинари америчке телевизије такође су посетили фабрику „Генериум“ у Владимирској области, где се производи вакцина.

​Главни научник је саопштио да се ту производи „неколико милиона“ доза вакцине месечно, истакавши да ускоро планирају да повећају обим производње на око 10 или 20 милиона доза месечно. У репортажи се констатује да „потражња у свету за 'Спутњиком Ве' наставља да расте“.

Русија је регистровала прву вакцину на свету против ковида 11. августа 2020. године.

Сазнајте више о руској вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V):

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала