Познати Ол-стар тимови, учињена неправда према сину литванске легенде

© AP Photo / Michael ConroyЛитвански кошаркаш Домантас Сабонис
Литвански кошаркаш Домантас Сабонис - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
У ноћи између уторка и среде по средњоевропском времену изабрани су кошаркаши који ће бити резервисти на предстојећем Ол-стар мечу и као и увек неко ко заслужује место на овом престижном мечу није добио позив.

Тренери бирају резерве и сваке такмичарске године настане велика бура око тога којих седам кошаркаш ће се придружити стартерима на Ол-стар утакмици.

Ове сезоне то ће бити:

Исток: Џејсон Тејтум (Бостон), Џејлен Браун (Бостон), Зек Лавин (Чикаго), Џулијус Рендл (Њујорк), Џејмс Харден (Бруклин), Бен Симонс (Филаделфија) и Никола Вучевић (Орландо).

Запад: Ентони Дејвис (ЛА Лејкерс), Пол Џорџ (ЛА Клиперс), Руди Гобер (Јута), Донован Мичел (Јута), Крис Пол (Финикс), Зајон Вилијамсон (Њу Орлеанс), Демијан Лилард (Портланд).

Они су се придружили стартерима: Јанису Адетокумбу, Бредлију Билу, Кајрију Ирвингу, Џоелу Ембиду, Кевину Дуренту, Леброну Џејмсу, Стефу Карију, Кавају Ленарду, Луки Дончићу и Николи Јокићу.

НБА Ол-стар утакмица на програму је у ноћи између 4. и 5. марта, а исте вечери одржаће се такмичење у шутирању тројки и закуцавањима.

Србија и ове године има Николу Јокића, а са ових простора учествоваће и Никола Вучевић (Црна Гора) и Лука Дончић (Словенија).

Сви кошаркаши који се налазе на списку и заслужују ту да буду, међутим, велика је неправда учињена према Домантасу Сабонису, сину прослављеног литванског играча Арвидаса Сабониса.

Литванац игра сезону каријере, бележи феноменалне бројке (21,5п, 11,6ск, 5,7ас), а опет тренери су одлучили да му не уруче позив за престижну утакмицу.

Утисак је да су Сабонис или Брогдон, обојица играчи Индијане, морали да добију позив, али тако нису мислили шефови стручних штабови НБА екипа.

На Западу нема много изненађења, евентуално што нема Девина Букера, међутим, бек Финикса игра топло-хладно па и не чуди толико што није у тиму.

Када је реч о дебитантима, први пут на Ол-стар мечу играће Зек Лавин и Џулијус Рендл, као и млада звезда у успону Зајон Вилијамсон.

Утакмица свих звезда НБА игра се у Атланти за нешто више од недељу дана.

​► Јокић пише историју – први пут у каријери стартер на Ол-стару!

Маестрални Јокић убацио 41 поен у победи Денвера /видео/

Носио је српску заставу на представљању у НБА, а у драми је срушио великог Леброна /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала