Протести у Барселони: Полиција засута каменицама и флашама, горели контејнери /видео/

© Фото : Твитер/Canal Blau Notícies @noticiesCBПротести у Шпанији
Протести у Шпанији - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Демонстранти у Барселони гађали су полицију флашама и камењем и запалили контејнере за ђубре у предграђима Барселоне Виланова и Ла Гелтру, саопштила је полиција у среду увече.

Полиција је позвала локално становништво да се држе подаље од „насилних група“ у близини уметничке школе у граду због своје безбедности.

Протести су одржани и у каталонском граду Манреса северно од Барселоне, где су се окупљали демонстранти у близини полицијске станице и наводно бацали петарде на комбије полицајаца.

​У шпанској покрајини Каталонији већ девету ноћ заредом одржавају се протести због хапшења репера Пабла Хасела због вређања монархије и позивања на тероризам на Твитеру.

На више локација у Барселони одржани су протести за време фудбалске утакмице између Барселоне и Елчеа на стадиону Камп Ноу.

​Међутим, протести у среду били изразито мирнији него претходних ноћи у главном граду Каталоније.

У нередима у Барселони током последње недеље забележени су пожари на улицама, напади на полицију, пљачке продавнице и проваљивање у банке, а једна жена демонстрант је изгубила око након што ју је наводно погодио полицајац гуменим метком. Ухапшено најмање 110 људи током протеста, преноси РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала