У Мађарску стигла партија вакцине „Спутњик Ве“

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПаковања вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковања вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Пошиљка руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) стигла је у Мађарску у понедељак увече, наводи се на званичном сајту мађарске владе.

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је да су дозе вакцине испоручене националном здравственом центру и да су власти одобриле њихову дистрибуцију.

„Брзина је од суштинског значаја... Убрзање плана вакцинације чак и за један дан спасиће животе 100-150 људи... Радимо на томе да све одобрене вакцине буду достављене у Мађарску што је пре могуће“, наводи се у изјави министра.

​Мађарска је раније одобрила вакцине компаније „Астра зенека“, „Синофарм“ и „Спутњик Ве“ за употребу у земљи. У земљи се такође користе препарати компанија „Фајзер“ и „Модерна“, који су одобрени на нивоу Европске уније. У среду је премијер Виктор Орбан саопштио да је у земљи почела и употреба кинеске вакцине „Синофарм“.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала