Бугарски министар: Од „АстраЗенека“ нам треба вакцина, а не објашњења

CC0 / / Главни град Бугарске, Софија
Главни град Бугарске, Софија - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Бугарско Министарство здравља поново је изразило незадовољство због одлагања испорука вакцина „АстраЗенека“.  Потребне су нам вакцине, а не учтива објашњења, поручују у Софији.

Како је рекао министар здравља Костадин Ангелов, у Министарству су „крајње непријатно изненађени“ непоштовањем уговора од стране произвођача.

Он је објаснио да је Бугарска овог месеца добила 117.000 доза вакцине, уместо 450.000.

„Штавише, јуче смо сазнали да ће Бугарска 1. марта добити, највероватније, 52.800 доза уместо очекиваних 142.437“, рекао је Ангелов.

Министарство се, како је навео, већ обраћало компанији због кашњења у испорукама и да је јасно ставило до знања да је држава спремна да пошаље авион за вакцине, али да авион и даље „стоји и чека“.

„Две недеље смо чекали јасан и прецизан одговор. Али, нисмо га добили“, рекао је министар.

Уместо јасног одговора, Бугарска је добила само писмо које с објавили медији о томе да „АстраЗенека“ непрекидно улаже напоре да изађе на крај са изазовима и да се нада да ће успети да достави вакцине у Бугарску.

„Поштовани представници ‘АстраЗенека’, да будемо јасни: нама су потребне вакцине, а не учтивост. Испоручите нам наше вакцине“, рекао је министар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала