Драма у Црној Гори: Албанци бојкотују мере, полиција стигла у Тузи, блокирани путеви /видео/

© Фото : Youtube/albert camaj/PrintscreenПолиција интервенише у Тузима
Полиција интервенише у Тузима - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Права драма одиграва се у црногорској општини Тузи. Локално албанско руководство бојкотује одлуку владе да се у оквиру мера борбе против вируса корона затворе угоститељски објекти, због чега је интервенисала полиција.

Ник Ђељошај, председник општине Тузи, наложио је да се не поштује одлука Владе Црне Горе о затварању локала. Због тога је интервенисала полиција, преносе црногорски медији. На улицама је велики број грађана.

Након што су сходно одлуци Ђељошаја јутрос отворени сви угоститељски објекти, убрзо је реаговала полиција, која је у тај град дошла с намером да затвори локале.

Центар Тузи је за сада блокиран, а грађани су се окупили у главној градској улици, преноси РТЦГ.

„Блокиран је међународни пут Скадар-Тузи-Подгорица. Чекамо потпредседника Дритана Абазовића и премијера Здравка Кривокапића. Ово је једини начин да се одазову нашим позивима за разговор“, рекао је Ђељошај за РТЦГ, наводећи да су угоститељски објекти и даље отворени.

Како јављају „Вијести“, чека се полиција да донесе налог за привођење Ника Ђељошаја на албанском језику. Он је раније рекао да не разуме налог написан на црногорском језику.

Као разлог привођења Ђељошаја наведена је блокада магистралног пута у координацији са Комуналном службом Тузи.

Подгоричке „Вијести“ објавиле су да полиција код подвожњака на раскрници код Кућа Ракића зауставља аутомобиле из правца Подгорице, због чега су се већ створиле дуге колоне. Возачима камиона и шлепера, који су у транзиту ка Албанији, полиција је забранила пут и наредила да се паркирају поред магистрале.

Заставе Албаније и Косова - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Провокација из Тузи: Председник општине „поздравио“ Кривокапића заставама Албаније и тзв. Косова

Полиција је поступила по налогу Основног државног тужилаштва и власнике два локала позвала да дају изјаве.

Власници та два локала, који су били први за контролисање, нису поступили по наредби.

Иначе, новим мерама Института за јавно здравље (ИЈЗ) предвиђено је затварање локала и у Тузима, Даниловграду и Бару.

Председник општине Ник Ђељошај је рекао како је у питању одмазда Кривокапића и Абазовића након што их је прозвао што нису честитали такозвани дан независности Косова.

Први човек Тузи је на Фејсбуку написао да је добио поруку од потпредседника Владе Дритана Абазовића, након дводневног покушаја да ступе у контакт са Владом Црне Горе.

„Одговорио сам позивом и позвао га на састанак у општини Тузи да разговорамо о могућности решавања проблема. Чекамо га“, написао је Ђељошај на Фејсбуку.

Ник Ђељошај је сапштио да га је телефоном позвао премијер Здравко Кривокапић и обећао да ће у 14 часова доћу у општину Тузи.

Он је рекао „Вијестима“ и да му је премијер тражио да му општина Тузи на састанку предложи епидемиолошке мере за ту засебну локалну самоуправу.

Премијер Здравко Кривокапић, потпредседник Владе Дритан Абазовић и министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић посетиће општину Тузи након завршетка седнице Владе, објавиле су незванично "Вијести".

Они ће покушати да у договору са Ђељошајем дођу до оптималног решења за ту општину.

„Хтели смо дијалог, да нам се објасни зашто и по ком основу су угоститељи у Тузима дискриминисани, јер сви знамо да наша општина припада првој групи. Без обзира што је у окружењу било заражених, код нас није било ескалације“, рекао је Ђељошај, који тврди да је „незванично чуо да је одлука донета јер део грађана Подгорице долази на кафу у Тузима“.

Из кабинета потпредседника Владе Дритана Абазовића упутили су допис председнику општине Тузи Нику Ђељошају и позвали га на дијалог, објавиле су незванично „Вијести“.

Влада је изразила спремност да разговор обаве у што скоријем року, у термину који Ђељошају одговара

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала