Дуготрајни аплауз за Гагу Антонијевића у Скупштини Србије

© Sputnik / Радоје ПантовићПредраг Гага Антонијевић
Предраг Гага Антонијевић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Скупштину Србије данас је посетио режисер и продуцент филма „Дара из Јасеновца“ Предраг Гага Антонијевић, који је добио дуготрајни аплауз од посланика.

Председник парламента Ивица Дачић рекао је посланицима да је замолио Антонијевића да буде на галерији парламента и да прати седницу, на којој премијерка Ана Брнабић и чланови Владе договарају на питања посланика.

„Јуче смо, па и данас спомињали више пута актуелну политичку ситуацију, али и реакције које су у јавности, с једне стране изузетно емотивне, а са друге стране и изразито пропагандистичке против филма ’Дара из Јасеновца‘“, рекао је Дачић.

Он је додао да је после више деценија било потребно да се о страдању нашег народа, који је, каже народ Јасеновца и осталих страдалишта, сними барем један филм.

„Имајући у виду да смо то спомињали, пошто је данас у посети Народној скупштини био Предраг Гага Антонијевић који је режисер И продуцент тог филма, ја сам га замолио да буде на галерији у овом моменту и ја бих хтео да га поздравите”, рекао је Дачић.

Антонијевић је устао и поздравио посланике који су му узвратили громогласним и дуготрајним аплаузом.

Дачић је захвалио и председнику Србије Александру Вучићу, као и Влади који су учествовали у пројекту.

„Однос према жртвама није политичко питање, то је морално питање, а изузетно је неморално што се српски народ односио игнорантски према сопственим жртвама свих ових деценија. И зато хвала свима који су учествовали на том пројекту у име не само скупштине већ целог народа“, рекао је Дачић.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала