Нурмагомедов причао о борцима који су дефинисали његову каријеру

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаТренинг Хабиба Нурмагомедова
Тренинг Хабиба Нурмагомедова - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Хабиб Нурмагомедов, један од најбољих ММА бораца у историји, у разговору са сународником Магомедом Исмаиловим говорио је о многим занимљивостима.

Нурмагомедов, који се повукао прошле године, дотакао се највећих противника у каријери – Конора Мекгрегора, Тонија Фергусона и Џорџа Сент Пјера.

Против све тројице се борио у октагону и победио их је прилично убедљиво.

Нурмагомедов и Мекгрегор имали су веома жустро ривалство, познато је како се завршила њихова борба, великим инцидентом после борбе, а руски борац каже да је немогуће да такмичар два пута буде на врхунцу форме, мислећи на последњи пораз Ирца.

Мекгрегор је поражен у јануару од Дастина Поаријеа, те Хабиб тај неуспех приписује годинама.

„Не постоји ни промил шансе да такмичар два пута буде на врхунцу форме. Не причам овде само о Мекгрегору. Оно што хоћу да кажем јесте да борац не може да има два 'прајма'. Тимови то могу, рецимо Реал Мадрид, али ако причамо о индивидуалцу, једном човеку, то је немогуће“, каже Нурмагомедов.

После Конора, руски борац дотакао се и Тонија Фергусона, са којим никада није био у октагону, али се годинама спремала та борба. Пет пута је била заказивана и исто толико отказивана.

Фергусон је потом изгубио од Гејчија и Оливеире, те је сада немогуће да се боре јер се Хабиб пензионисао.

„Кунем се да Фергусона никада нисам сматрао елитним борцем. Увек је био веома добар, али пошто има 37 година немогуће је да буде елитан. Никада нико није био у тим годинама на врхунцу, поготово не у лакој категорији. У тешкој је то могуће, али у лакој не“, рекао је Рус.

На крају руски такмичар дотакао се и Сент Пјера, са којим се, такође, није борио, а хтео је то годинама. Нурмагомедов је лобирао да УФЦ дозволи тучу између њих, међутим, жеља му није била испуњена јер је Сент Пјер борац велтер и средње категорије.

„Само када чујете Џорџ Сент Пјер... то име ме мотивише. Стварно сам био узбуђен, али брате – сада је крај. Он има 40 година. Легенда је и поштујем га и прави представник ММА-а“, закључио је руски борац.

Иако се Нурмагомедов повукао после борбе са Гејчијем, рекавши да не може да се бори без оца који је преминуо, многи се надају да ће се вратити у октагон и покушати да дође до 30-0.

Хабибу је тешко пао хаос у Дагестану, али му је Новак вратио осмех на лице

Хабибу нико није раван: „Ни тежи борци га не би победили“

Хабиб упутио сурово реалан коментар после Коноровог дебакла

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала