Опозиција излази на улице: Мање туче у центру Јеревана /видео/

Пратите нас
Присталице опозиције и војске излазе на улице Јеревана. Оне се окупљају на тргу Слободе. Посланици већ прикупљају потписе за сазивање ванредне седнице скупштине.

На тргу Слободе су се окупили присталице опозиционе партије „Покрета за спас отаџбине“, куда пролази и колона присталица актуелног премијера Јерменије Николе Пашињана.

Полиција раздваја два табора. Понегде се могу видети и међусобне туче.

Бивши председник Јерменије Роберт Кочарјан позвао је народ да подржи војску.

„Власт која је изгубила рат и издала земљу, треба да оде. То је оно што је потребно за наш национални препород“, рекао је Кочарјан.

У међувремену, Пашињан заједно са својим присталицама и породицом шета улицама града.

„Није битно шта о нама мислите – добро или лоше, ми смо с вама браћо“, прокоментарисао је Пашињан учестале повике са свих страна: „Никол - издајник“.

Присталице опозиције су најавиле митинг испред Владе за 15.00 по локалном времену.

Служба за националну безбедност је позвала грађане да буду мирни и да се уздржавају од акција које прете националној безбедности земље. Они су упозорили да ће полиција одлучно сузбити сваки незаконити корак.

Подсетимо, раније је Генералштаб Оружаних снага Јерменије затражио оставку премијера Николе Пашињана. Он је то назвао покушајем војног пуча, сменио начелника Генералштаба и позвао народ на митинг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала