Песков: Кандидат за шефа ЦИА никада није био „глупи јастреб“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЗаменик државног секретара САД Вилијам Бернс и амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол у посети МИП Русије
Заменик државног секретара САД Вилијам Бернс и амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол у посети МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Бивши амбасадор у Русији, сада кандидат за директора америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс добро се разумео у руска питања и увек је схватао и важност дијалога између Москве и Вашингтона, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 „Одувек је био веома 'уравнотежен' Американац који је штитио интересе своје земље, али је притом схватао важност дијалога између Москве и Вашингтона“, прецизирао је Песков.

Он је истакао да је Бернс добро разумео Русију, „тачке напетости“ у руско-америчким односима и никада није био „глупи јастреб“. Током рада у Москви као амерички амбасадор показао се као вешт дипломата, констатовао је портпарол Кремља.

 Раније је Бернс позвао да се Русија не потцењује и да се прошири круг земаља за супротстављање Москви. Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе треба трезвено да процењују потенцијалне претње Русије.

Бернс је био амерички амбасадор у Москви од 2005. до 2008. године. У Стејт департменту достигао је до ранга заменика државног секретара. Бернс се пензионисао из службе за спољне послове 2014. године након 33 године дипломатске каријере. Тренутно председава Фондом „Карнеги“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала