Тотенхемова „стотка“ у Лиги Европе /видео/

© REUTERS / HANNAH MCKAYГерет Бејл
Герет Бејл - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Тотенхем је и у реванш утакмици шеснаестине финала Лиге Европе декласирао аустријски Волфсбергер резултатом 4:0 (1:4 први меч), а Герет Бејл је исписао историју као стрелац јубиларног 100. гола „певаца“ у најмасовнијем фудбалском такмичењу.

Изабраници Жозеа Муриња су очекивано, без икаквих проблема, изашли на крај са Волфсбергером, чије боје бране двојица српских интернационалаца - Немања Рнић и Дејан Јовељић.

Тим из Лондона је у двомечу славио с убедљивих 8:1, а на утакмици у Лондону Тотенхем је постигао јубиларни 100. гол у Лиги Европе. Играо се 73. минуту када је Герет Бејл повисио резултат на 3:0. Претходно су мрежу погађали Деле Али и Карлос Винисијус.

​Управо је погодак Велшанина који је ушао у игру у 69. минуту био тренутак за историју, с обзиром на то да је Тотенхем први енглески клуб који је постигао троцифрен број голова у Лиги Европе.

Нису се на томе Мурињови момци зауставили, већ је до краја утакмице Карлос Винисијус још једном затресао мрежу аустријског представника за коначних 4:0 и 101. гол „певаца“ у ЛЕ.

Иначе, Тотенхем је тек девети тим у историји Лиге Европе који је постигао 100 и више голова, а за то му је било потребно 56 мечева. Бенфика је успела да пробије магичну бројку на 53 утакмице, а Севиљи, која је суверени владар поменутог такмичења са чак шест трофеја, било је потребно 55 мечева.

► Фудбал без навијача учинио је да домаћи терен не значи ништа

► Нешко Миловановић се уплашио одмазде и после „сто година“ напустио Лучане

► Да ли је Жиру најпотцењенији нападач у историји фудбала?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала