„Нема пара за Надала“

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARD Рафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Троструки шампион турнира у Акапулку, Рафаел Надал неће учествовати на том такимчењу јер организатори турнира немају новац да плате његово учешће.

Овогодишњи турнир АТП 500 серије биће одржан у мехуру од 15. до 20. марта, а поред најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који због опоравка након повреде коју је задобио на Аустралијан опену неће бити део овог такмичења, ни други рекет света Рафаел Надал неће допринети врхунском тенису у Мексику.

Надал је на Отвореном првенству Мексика учествовао три пута у последње четири године (само је 2018. одсуствовао због повреде), а три пута га је и освојио - 2005, 2013. и 2020.

Међутим, са растом трошковима због одржавања турнира у карантинским условима и губитка прихода од карата, „бик с Мајорке“ сматра се прескупим за плаћање пријављених 500.000 до милион долара по наступу.

„Однос са Карлосом Костом (Надаловим агентом прим. аут.) је одличан и ствари су отворене, али је реалност таква да нема средстава који би платили Надала“, изјавио је директор турнира Раул Сурутуса.

„Наш буџет за ову годину је веома ограничен, па смо одлучили да тај новац уложимо у довођење онога кога можемо да доведемо“, додао је он.

За сада је познато да би Александар Зверев, Стефанос Циципас и Дијего Шварцман требало да наступају ове године.

„Већ смо имали потписан уговор са Зверевим, па је било скупље отказати га него платити му“, навео је Зурутуза.

„А остали играчи, четворица или петорица које смо позвали уз накнаду за наступ, имали су су знатно ниже финансијске захтеве од онога што иначе траже“, истакао је директор турнира.

Уобичајено је да водећи играчи света наплаћују котизацију за наступ, док се већина турнира слаже да плати своја три најбоља играча.

Ћутали су док је Новак причао о проблемима, а сада се јавио и Американац: „Систем је урушен“

Медведев: После финала са Ђоковићем сам се осећао као Надал 2019. године

Ђоковић о критикама: Пресуђују, а не знају – кожа ми је одебљала, а титула је мој одговор

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала