Почаст чувеном ратном хирургу: Миодраг Лазић добија бисту, Ургентни центар у Нишу носиће његово име

© Фото : Youtube/RTS program za dijasporu/ScreenshotДр Миодраг Лазић
Др Миодраг Лазић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Ургентни центар у Нишу требало би да добије име по др Миодрагу Лазићу, а у кругу Универзитетског клиничког центра у том граду биће постављена биста.

Директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) у Нишу проф. др Зоран Перишић покренуо је процедуру за постављање бисте др Миодрага Лазића, а дао је и сагласност да започне процедура око именовања Ургентног центра по лекару који је прерано изгубио битку са короном, пренеле су „Новости“.

Др Миодраг Лазић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2020
Библијска сцена: Сто хиљада Срба напушта завичај, међу њима је био и хирург кога је убила корона

Подсетимо, доктора Лазића је смрт затекла управо на месту директора Ургентног центра из којег - иако му је до пензије недостајало само неколико месеци - није желео да се повуче, већ је остао уз пацијенте све док није преминуо.

У својим последњим речима др Лазић је навео да му част није дозвољавала да се склони упркос годинама и болестима и да не жели да оде тихо, већ онако какав је био цео живот.

Последња жеља му је била да га испрате песмом „Марш на Дрину“, а у опроштајном писму потписао се као доктор Лаза, хирург напаћеног српског народа.

Непосредно потом, Нишлије су почеле да прикупљањем потписа подржавају идеју о томе да најзначајнија здравствена установа у граду понесе његово име.

Петицију је потписало 11.000 суграђана.

Доктор Лазић, чувени српски хирург који је током ратова деведесетих спасао на стотине живота, преминуо је од последица вируса корона 14. априла 2020, а постхумно је одликован.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала