Русија: Противници вакцине „Спутњик Ве“ у ствари је се плаше

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПаковања руске вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковања руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Противници руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) покушају да поткопају поверење у вакцину у свету, јер је она једна од најбољих и они је се једноставно плаше, рекао је шеф Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев.

„Мислим да можемо говорити не само о међународном признању вакцине 'Спутњик Ве' (Sputnik V), него и о нашем лидерству у свету. Треба да будемо скромни, али искрени. Имамо неке од најбољих вакцина на свету, то је велики подвиг руских научника, тиме се треба поносити“, рекао је Дмитријев.

Он је присуствовао отварању изложбе посвећене историји руског лидерства у области вирусологије која се одржава у згради Руског историјског друштва.

„Многи непријатељи Русије покушали су да поткопају поверење у Русију, али ми разумемо да они троше толико снаге на подривање поверења у руску вакцину, јер је она једна од најбољих на свету и они је се просто плаше“, истакао је Дмитријев.

Вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Поред ње, у Русији су регистроване још две вакцине против короне – „ЕпиВакКорона“ коју производи „Вектор“ и вакцина „КовиВак“ Центра „Чумаков“. Спутњик Ве“ (Sputnik V) до сад је одобрен у преко 35 земаља света.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала