Саудијска Арабија одбацила извештај ЦИА о убиству Хашогија

© AP Photo / Hasan JamaliЏамал Хашоги
Џамал Хашоги - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Влада Саудијске Арабије одбацила је извештаје америчке обавештајне службе о умешаности руководства краљевине у убиство новинара Џамала Хашогија, преноси државна агенција СПА позивајући се на информације Министарства спољних послова.
„Влада Саудијске Арабије у потпуности одбацује негативну, лажну и неприхватљиву оцену на рачун руководства Краљевине и напомиње да је извештај садржао нетачне информације и закључке“, наводи агенција изјаву Министарства спољних послова.

Раније је било саопштено да је Бајденова администрација скинула  ознаку тајности са извештаја америчке обавештајне службе о убиству саудијског новинара Џамала Хашогија.

У извештају се сугерише да је саудијски принц Мохамед бин Салман одобрио операцију у Истанбулу да се новинар „зароби или убије“.

Подсетимо, Хашоги је убијен 2. октобра 2018. године у саудијском конзулату у Истанбулу, где је дошао како би прибавио документе за венчање са вереницом. Став званичног Ријада је да су убиство починили одметнути припадници тајне службе, који су ухапшени, а петорица је осуђена на смртну казну. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала