Тепавчевићева објавила ко може да ради за викенд и после 14 часова

Пратите нас
Сви угоститељски објекти у Србији током викенда радиће од 6 до 14 сати, независно од тога да ли имају или немају башту, саопштила је члан Кризног штаба, епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Тепавчевићева је, на конференцији за новинаре, навела да ће након 14 сати бити дозвољена само достава, без „шалтерских услуга“ у кафићима и ресторанима.

Што се тиче угоститељских објеката у ски центрима, како самосталним тако и оним у оквиру хотела, послужење хране и пића током викенда биће дозвољено само на отвореном — у баштама.

„Шалтер услуга за објекте на стазама је такође могућа само до 14 сати. Објекти из области угоститељства доставу хране и пића могу вршити 24 часа дневно“, прецизирала је она.

Хотели у целој земљи могу обављати делатности служења хране и пића у својим ресторанима и кафе баровима такође до 14 часова свим грађанима.

Од 14 до 22 сата, ова услуга дозвољена је само и искључиво особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају.

„То значи да особе које немају пријављен боравак у хотелу не могу бити услужене у хотелским кафићима и ресторанима у суботу и недељу после 14 часова. Акценат у контролисању поштовања ове мере биће у највећим ски центрима у Србији“, рекла је Тепавчевићева.

Објекти који задржавају своје радно време и на које се ова ограничења не односе су трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе, ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта, ветеринарске амбуланте.

„Козметички и фризерски салони, салони за негу лепоте, и објекти из делатности пружања занатских услуга могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова“, навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

Тржни центри, продавнице непрехрамбене делатности, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, фитнес центри, балони за фудбал и друге спортове — за дане викенда радиће такође од 6 до 14 сати.

Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14 часова, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала