Утакмица каријере Мицића за прекид нестварне серије Кокошкова

© Фото : fiba.basketballРепрезентативац Србије Василије Мицић
Репрезентативац Србије Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Василије Мицић, плејмејкер Анадолу Ефеса, одиграо је вероватно најбољу утакмицу у каријери против Фенербахчеа у 26. колу Евролиге.

Фенербахче је у дуел ушао у сјајној форми, са 10 победа заредом у Евролиги, а Мицић се побринуо да прекине ову серију и нанесе први пораз екипи Игора Кокошкова још од средине децембра (106:74).

Пуна два месеца Фенер је био без изгубљеног меча у Европи, међутим, Ефес је предвођен феноменалним Мицићем успео да победи.

Мицић је дириговао нападом екипе Ергина Атамана, готово да није машио и на крају је утакмицу завршио са – 37 поена, пет асистенција и три украдене лопте.

Бивши плејмејкер, између осталог, Црвене звезде из игре је шутирао 10/12 (6/6 за три поена), 11/11 са линије за слободна бацања, а укупно је скупио 44 индексна поена.

То је уједно и рекорд каријере Мицића, те нема сумње да му је ово утакмица живота и наговештај да ће у наставку сезоне Ефес, предвођен њим и Ларкином, бити међу главним кандидатима за титулу шампиона Европе.

Мицић ове сезоне просечно бележи 16,1 поен, пет асистенција, односно близу 16 индексних поена (15,8).

Када је реч о дуелу Фенербахчеа и Ефеса, на терену смо видели још једног српског кошаркаша Марка Гудурића који није имао ни близу добру партију као Мицић.

Он је постигао свега четири поена, уз то је имао четири изгубљене лопте – индекс -3.

Ово је била прва слаба утакмица Гудурића откако је дошао у Фенербахче и први евролигашки пораз ове сезоне у дресу истанбулског гиганта.

Гудурићевих 10 величанствених – Србин се вратио и покренуо „турску машину“

Срби доминирају Евролигом

Америка за њих није била обећана земља

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала