Вучић најавио велике пројекте на Косову и Метохији

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић упознао је данас представнике Срба са Косова и Метохије са ситуацијом пред долазак специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, али и најавио да ће Србија значајно новчано помоћи српском народу на КиМ и наставити да улаже у важне пројекте.

"Можемо да кажемо шта ћемо веома вредно да радимо и шта је то што ће бити нови симболи успеха нашег народа на Косову. То су вам и Клиничко болнички центар Косовска Митровица и кренуће изградња Клиничко болничког центра Грачаница", рекао је председник Србије у обраћању након састанка који је имао са Србима са КиМ.

Истакао је и да ће се комплетно урадити магистрални пут од Јариња до Косовске Митровице дужине 53-54 километара, као и да ће за зграду Унивезитета у Миторовици бити уложено седам милиона евра.

"Да имате у виду о колико новца говоримо. То ће бити симбол снаге Косовске Митровице", рекао је он.

Данас је Србија у сваком смислу у економском препороду и нарастању, истакао је председник.

Он је пренео да је представнике Срба са КиМ данас упознао са ситуацијом и пред долазак Мирослава Лајчака и наставка разговора у Брислеу.

"Разговарали смо како то иде, са каквим проблемима се суочавамо, о безбедносним проблемима на КиМ, али и о конкретним пројектима", рекао је Вучић после састанка са Србима у Куршумлији.

Вучић је још једном захвалио српском народу на КиМ који је на изборима, каже, показао јединство, које га није увек красило, јер су схватили да је то једини начин да се изборе за своје интересе.

Помоћ за грађане КИМ-незапосленим по 200, деци по 100 евра

Вучић је најавио да ће посебну финансијску помоћ добили сви грађани који живе на Космету, и то незапослени по 200 евра, док ће сви запослени као и свако дете добити по 100 евра.

"Договор је са Канцеларијом за КиМ да посебну финансијску помоћ упутимо не онима који су пријављени, него онима који живе на КиМ", рекао је Вучић.

То, како је рекао, значи да ће петочлана породица, у којој родитељи раде и имају троје деце, добити 500 евра, а ако су родитељи незапослени 700 евра.

"Тиме желимо да помогнемо посебно сиромашном делу становништву на КиМ", рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала