Леброн оштро одговорио Златану /видео/

© AP Photo / Jae C. HongКошаркаш ЛА Лејкерса Леброн Џејмс
Кошаркаш ЛА Лејкерса Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2021
Пратите нас
Леброн Џејмс, најбољи кошаркаш на свету, одговорио је на критике Златана Ибрахимовића који је рекао да би Џејмс требало да се држи кошарке и мане политике.

Леброн је био један од најгласнијих у критиковању Доналда Трампа, свакодневно сте од њега могли да чујете разне политичке коментаре и то се Златану није свидело.

Швеђанин балканског порекла је у недавном интервјуу за „Дискавери“ похвалио Џејмса за кошаркашке способности, али га је и критиковао због мешања у политику.

Американский баскетболист Леброн Джеймс - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Подржао је Хилари, умало је „угасио“ НБА лигу, а Златан му поручује: „Ради свој посао“

„Леброн је феноменалан, али мени се не свиђа када људи који имају статус говоре о политици. Радите оно у чему сте добри. Ја се бавим фудбалом јер сам у томе најбољи, нисам политичар. Да сам хтео да будем политичар, био бих најбољи у томе“, изјавио је Ибрахимовић.

Дан после новинари су питали кошаркаша ЛА Лејкерса да прокоментарише цитат Ибрахимовића и очекивано оштро је одговорио.

„Никада нећу ћутати на ствари које нису добре. Не постоји шанса да ћу икада само причати о спорту јер разумем колико мој глас може да буде моћан. Борим се за своје људе, за једнакост, за ствари које се дешавају у нашој заједници јер сам део исте и видео сам како ствари функционишу“, рекао је Џејмс и додао:

„У својој школи имам око 300 ђака који пролазе кроз исте ствари и њима је потребан глас, потребно је да их чујете. Ја видим себе као њиховог заступника и користим своју платформу како бих указао на све што није добро, и не само у својој заједници већ и широм света“.

Џејмс се ту није зауставио, очигледно је веома припремљен дошао на конференцију за медије, те је и питање да одговори на критике Златана вероватно било намештено јер је подсетио на интервју шведског фудбалера из 2018. године.

Златан је тада изјавио да у Шведској постоји „скривени“ расизам према њему, односно да би га медији више ценили да се презива Андерсон или Свенсон.

„Смешно ми је да он ово каже јер верујем да је 2018. говорио о истим стварима, о томе како његово презиме није неко 'одређено' презиме (класично шведско), те да је осећао да постоји расизам када је на терену. Да ли сам у праву? Рекао је то? Мислим да јесте. Ја сам погрешан човек да ме нападнете јер увек урадим домаћи задатак“, закључио је амерички кошаркаш.

Леброн је овде у праву, Златан јесте причао како мисли да постоји одређени анимозитет према њему у Шведској јер нема класично скандинавско презиме, али и са друге стране Ибрахимовић никада није коментарисао избор председника у земљи у којој се родио и многе друге политичке ствари...

Видећемо да ли ће ова прича добити наставак или ће се све завршити на коментару кошаркаша ЛА Лејкерса.

​► Подржао је Хилари, умало је „угасио“ НБА лигу, а Златан му поручује: „Ради свој посао“

Од рушења Трампа, до бахатог понашања – колико су, у ствари, моћни амерички кошаркаши?

Американци одабрали новац пре здравља

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала