Тајвански тенисер био „заробљен“ у Београду због визе: Држали су нас 24 сата

© Sputnik / Александар МилачићТениска мрежа
Тениска мрежа - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2021
Пратите нас
Ценг Чун-Хсин, 281. тенисер света, испричао је да је 21. фебруара био приведен од стране српских службеника и да је на аеродрому „Никола Тесла“ провео више од 24 сата.

Чун-Хсин, који има 19 година, заједно са оцем враћао се са челенџера из Јужне Африке и пут до Тајвана водио је преко Србије.

Млади тенисер открио је да су му српски представници у Јужној Африци рекли да може са електронском визом (е-виза) да уђе у земљу и настави путовање до домовине.

Међутим, према његовом сведочењу, када су отац и он стигли у Србију имиграциони службеници одбили су да признају њихове е-визе и инсистирали су на редовним папирним визама.

Решење нису могли одмах да нађу, те их је, како каже, 10 радника аеродромске службе сместило у хладну, слабо осветљену просторију са само неколико металних столица и са опушцима цигарета на поду.

Према писању „Тајван њуза“, Ценг је рекао да људи, у соби у којој су били смештени, нису носили заштитне маске и да су били без воде и топлоте дуже од 24 сата.

Сутрадан су им српски службеници саопштили да морају да одлете за Турску где ће сачекати три дана и да ће потом бити враћени назад за Јужну Африку.

„Срећом, Ценгу и његовом оцу је понуђена је помоћ од тајванског представништва у Турској након што су сазнали за њихову ситуацију. Особље канцеларије понудило је им је топле оброке и контактирало је државну авио компанију како би договорили лет који ће их одвести директно на Тајван“, пише „Тајван њуз“.

Ценг Чун-Хсин и отац слетели су у уторак на Тајван и захвалили су се министарству спољних послова државе што им је помогло да се врате у земљу.

На крају портпарол министарства спољњих послова Тајвана упозорио је све становнике ове државе да морају да понесу визу уколико иду у Србију или преко наше државе – електронска не помаже. 

一連串的狀況,造成麻煩,特別要感謝土耳其及南非駐外使館的全力援助,終於回到家! 謝謝陳養衡大哥及羅應肇大哥!

Posted by 曾俊欣 on Уторак, 23. фебруар 2021.

Сви Новакови „послужавници“

Ђоковић је био најбољи, али није добио престижну номинацију

Директор разоткрио нечасне радње спроведене против Ђоковића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала