Откривање истине о Јасеновцу свакодневни и трајан задатак

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICСрпски члан Председништва БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је након посете патријарха Порфирија манастиру Јасеновац да је веома важно то што је то била прва црквена посета поглавара СПЦ имајући у виду значај тог места и чињеницу да је на том месту српски народ страдао.

 

Како је рекао Додик новинарима у манастиру Јасеновац где је присуствовао доксологији која је служена поводом посете патријарха Порфирија, о Јасеновцу је скривана истина деценијама, а откривање те истине мора да буде трајни и свакодневни задатак свих нас и то једнако као и молитве за помирење, разумевање и миран суживот свих који живе на том подручју.

Република Српска ће за манастир Јасеновац дати 100. 000 конвертабилних марака како би се завршила обнова српске школе, казао је Додик.

Захвалио се хрватским властима које, како каже, дају подршку да се врши реконструкција и обнова тако важних објеката за сам српски народ.

„Ово је посебан дан и за мене“, казао је Додик и захвалио се патријарху Порфирију и владици Јовану на позиву и гостопримству.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала