Посланик ЕП предложио нове санкције Русији због „шпијунаже“

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПленарна седница Европског парламента у Стразбуру
Пленарна седница Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Пратите нас
Бугарски европосланик Ангел Џамбазки покренуо је питање могућности проширења санкција Русији због „шпијунских активности Москве“ у овој земљи, пише РТ, позивајући се на апел Европској комисији.

Парламентарац је упитао да ли Европска комисија зна за протеривање из Бугарске руских дипломата оптужених за „шпијунажу“.

„Да ли Европска комисија разматра могућност проширења круга лица обухваћених санкцијама и проширење санкција Русији? Да ли разматра могућност продужења санкција?“, прецизирао је Џамбазки.

Бугарски европосланик подсетио је на протеривање војног аташеа у амбасади Русије у Софији из Бугарске у децембру прошле године, који је оптужен за „прикупљање војних информација“.

У септембру прошле године Министарство спољних послова Бугарске прогласило је двојицу запослених у руској трговинској мисији за персоне нон грата и протерало их из земље под сумњом за „шпијунажу“. Како је саопштила руска амбасада у Софији, бугарска страна није пружила ниједан доказ који би могао да потврди такве оптужбе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала