Зашто Шпанац није смео да дозволи да Звезда победи у Милану?

© REUTERS / DANIELE MASCOLOФудбалери Звезде и судија Мансано
Фудбалери Звезде и судија Мансано - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Пратите нас
Много полемика је изазвала одлука шпанског судије Хесуса Хила Мансана да не дозволи фудбалерима Црвене звезде да изведу корнер на истеку надокнаде времена меча против Милана. Заправо, он није смео да донесе другачију одлуку.

Арбитар је одсвирао крај у другој секунди после три минута додатног времена, у моменту када су се фудбалери Звезде припремали за последњи напад, при резултату 1:1 и прилику да победе и пласирају се у осмину финала Лиге Европе.

Мансано је „побегао“, прибегао решењу које је било најбезболније – за његову каријеру.

Зашто?

Фабио Капело, легендарни италијански тренер, подигао је велику буру ове недеље после мечева Лиге шампиона.

У шеснаестини финала су се такмичили Лацио и Аталанта, италијански представници и то против Бајерна и Реал Мадрида.

Лацио је поражен са 4:1 од немачког представника, док је тим из Бергама, са играчем мање, у финишу меча изгубио од Реала, минималним резултатом.

Капело је гласно негодовао због судијских одлука током те две утакмице.

„Лацио је оштећен за пенал, играч Аталанте није био последњи играч одбране, жути картон би био права мера, црвени картон је необјашњив. Та утакмица је уништена. Све то ми је сумњиво“, истакао је Капело.

После уторка и среде, дана одређених за Лигу шампиона, у четвртак се играла Лига Европе – у Милану је истоимени клуб чекао Звезду, после 2:2 из првог меча у Београду.

Кључни ликови

Роберто Росети, некадашњи италијански судија, који је заменио Пјерлуиђија Колину на позицији директора за суђење УЕФА, делегирао је Мансана за утакмицу у Милану и тиме је на њега ставио велики притисак, нарочито имајући у виду изјаве Капела.

​Да ли би шпански судија ризиковао да по истеку надокнаде времена клуб из државе из које долази његов „шеф“ буде елиминисан и самим тим изазове низ реакција, попут евентуалне смене тренера, незадовољства управе, играча, навијача?

Како би се то односило на његову каријеру? Сигурно не добро... Због свега тога Мансано није смео да дозволи фудбалерима Звезде да изведу корнер, знао је шта се десило у Београду, да је Милан Павков у 93. минуту постигао гол за изједначење и тако нешто једноставно није могло да се деси.

Звезда је, нажалост, у том случају испала колатерална штета, али је јасно да је својом игром и чињеницом да у два меча није изгубила од славног ривала, те да је имала шансе да победи у оба дуела потврдила своју класу у европским оквирима.

Како је то изгледало из угла Бошка Ђуровског, некадашњег тренера Црвене звезде погледајте у емисији Миљанов корнер.

► Судија је „украо“ Звезди прилику да сруши Милан са играчем мање

► „Судија је терориста, Срби су хтели да га поједу, покрашће нас у понедељак“

► Црвено-бела трагедија у неколико чинова /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала