Америка задржава право да санкционише саудијског престолонаследника

© AP Photo / Ricardo MazalanМухамед бин Салман
Мухамед бин Салман - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе задржавају право да, ако буде потребно, у будућности санкционишу саудијског престолонаследника Мухамеда бин Салмана због његове повезаности са убиством саудијског новинара Џамала Хашогија, изјавила је данас портпаролка Беле куће Џен Псаки.

„Наравно да задржавамо право да предузмемо сваку акцију у тренутку и на начин који одаберемо“, рекла је Псакијева на брифингу, преноси Ројтерс.

Она је додала да, историјски гледано, САД под демократским и републиканским председницима углавном нису санкционисале лидере земаља са којима имају дипломатске односе.

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је у суботу да ће његова администрација објавити саопштење о Саудијској Арабији у понедељак, након америчког обавештајног извештаја којим је утврђено да је престолонаследник Бин Салман одобрио убиство Хашогија.

Истражитељка УН за људска права Ањес Каламар изјавила је раније данас да је „изузетно опасно“ за САД то што су де факто владара Саудијске Арабије Мухамеда бин Салмана прогласиле наручиоцем операције хватања или убијања Хашогија, а да нису предузеле никакву акцију против њега.

Она је поновила свој апел од петка за увођење санкција усмерених на имовину Бин Салмана, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала