Медији: Вашингтон припрема нове санкције Москви

© AP Photo / Susan WalshЗграда америчког Конгреса у Вашингтону
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Пратите нас
Ове недеље САД планирају да уведу нове санкције Русији због случаја Алексеја Наваљног, јавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе у америчкој администрацији.
Према информацијама телевизије, америчка ограничења ће бити одговор на „тровање и затварање“ Наваљног. Како су саопштили саговорници Си-Ен-Ена из Беле куће, садржај предстојећих санкција је још увек тема дискусије. Конкретне мере ће бити донете наредних дана.

Вашингтон ће увести санкције, у координацији са ЕУ.

Стални представници држава-чланица ЕУ на данашњем састанку покренули су техничку процедуру за издавање нове санкционе листе кршења људских права, која би требало да укључи руске држављане умешане у хапшење Наваљног, рекао је извор у ЕУ за Спутњик.

Политичку одлуку о увођењу индивидуалних санкција руским држављанима у вези са хапшењем Наваљног министри спољних послова ЕУ донели су 22. фебруара. Очекује се да ће списак бити познат током ове недеље, оквирно у уторак, када списак буде објављен у службеном гласнику.

Министарство иностраних послова Русије упозорило је Брисел да не уводи нове санкције против Русије и напоменуло да ће следити сразмеран одговор. Подсетимо, Симоновски окружни суд у Москви је 2. фебруара пресудио да се руском блогеру Алексеју Наваљном условна казна замени казном затвора у трајању од три и по године у случају „Ив Роше“ за крађу преко 30 милиона рубаља. На томе је инсистирала Руска служба за извршење казне јер је, према њиховим наводима, Наваљни је више пута кршио услове пробног периода, око 60 пута се није пријавио на време и добијао је многобројне административне казне. Запад тражи ослобађање опозиционара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала