Нови предлог: Затворити све у Србији на две до три недеље

Пратите нас
Заменик директора нишког Клиничког центра Радмило Јанковић оценио је да је једини начин да се прекине зачарани круг и смањи раст броја новозаражених вирусом корона да све буде закључано две-три недеље уз наставак вакцинације истим темпом.

Он је рекао да не постоји „било какво економско оправдање, а нарочито то да услужне делатности могу допринети одржању неког економског нивоа за свакодневни губитак људских живота“.

„Морамо имати мере које ће ићи ка томе да немамо ниједног преминулог. Не можемо се никако задовољити тиме да имамо баланс живота и епидемије у коме знамо да ће свакодневно људи умирати“, навео је Јанковић, преноси Н1.

Оценио је као неприхватљиво „понашање и испред Патријаршије и на Дунавском кеју, и конзервативаца и европејаца“, наводећи да „не може једно непоштовање мера да буде оправдање за непоштовање с друге стране“.

Додао је да је „тужна истина“ да је вакцинисано мање од 50 одсто запослених у здравственим установама у Србији.

„Здравствени радници не могу имати избора ако раде у здравственим установама. Ако више не желе ту да раде, онда вакцина може бити ствар њиховог личног избора, али јавно здравље не може“, казао је заменик директора нишког Клиничког центра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала