Роман и Марина су легенди дали отказ, а Немац због тога осећа кривицу /видео/

© AP Photo / Ian WaltonТимо Вернер, немачки фудбалер у дресу Челсија
Тимо Вернер, немачки фудбалер у дресу Челсија - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Пратите нас
Немачки фудбалер Тимо Вернер преузео је део одговорности за отказ доскорашњем менаџеру Челсија, Френку Лампарду.

Чувени енглески фудбалер и играчка легенда клуба је 2019. године преузео кормило Челсија, али је усред текуће сезоне, тачније 25. јануара, добио отказ од стране руског олигарха Романа Абрамовича, власника клуба, и његове десне руке Марине Грановскаје.

Лампарду се, поред резултата испод очекивања, замерало и то што скупоцена појачања доведена претходног лета нису играла на очекиваном нивоу.

Једно од њих био је и Вернер, двадесетчетворогодишњи немачки нападач који је Плавце појачао доласком из Лајпцига за око 55 милиона евра.

Вернер је до Лампардовог одласка постигао само девет голова на 18 утакмица, што је било далеко од очекивања, с обзиром на његов пређашњи успех у Бундеслиги, где је током сезоне 2019/20 уписао 28 погодака на 34 меча.

„Када дођете овде као нападач и неко од кога се очекују голови, наравно да се осећате кривим јер сте промашили много прилика... Кривим због клуба, због бившег менаџера, али и због себе, јер ја желим да дам што више голова“, рекао је Вернер за немачки „Скај“.

Немац је недуго након одласка Лампарда, односно доласком Томаса Тухела, прекинуо пост од 14 утакмица без постигнутог гола, али му се голгетерски учинак није значајно побољшао.

Иако осећа да је заслужио део кривице због Лампардовог одласка, не гледа у прошлост већ у остатак сезоне.

„Наравно, да сам постигао још четири, пет голова можда би стари менаџер и даље био овде, јер бисмо онда можда победили две, три утакмице више. Али, не можете превише да се обазирете на прошлост јер је пред нама још много утакмица до краја сезоне“, објаснио је Вернер.

Иако Тимо још није пронашао праву форму, Челси бележи сјајне резултате од Тухеловог доласка, те на девет мечева има шест победа и три ремија.

Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Холандска срамота није могла да победи Тадићеву веру /видео/

У Премијер лиги је на петом месту, чак 18 бодова иза водећег Манчестер ситија, док је у Лиги шампиона на корак до пласмана у четвртфинале после победе над Атлетико Мадридом од 1:0 у првом мечу.

Вернер са пет до сада постигнутих голова није ни близу трке за најбољим голгетером Премијер лиге (водећи је Мохамед Салах из Ливерпула са 17), али његов учинак до краја сезоне може да одлучи од Челсијевом пласману у Лигу шампиона.

Скандал потресао Шпанију – ухапшен бивши председник Барселоне

Роман спрема нову јахту, а Немац je већ паркирао „аутобус“ у његово двориште

„Можда га ви не познајете, али верујте, видео сам колико је Пикси храбар“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала