„Зашто бих мрзео навијаче Звезде?“ /видео/

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаВладимир Стојковић
Владимир Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Пратите нас
Владимир Стојковић, бивши чувар мреже репрезентације Србије, присетио се једног од најтежих момената у животу, када је 2010. године умало линчован од стране навијача Црвене звезде у Ђенови и истакао је да не осећа мржњу према њима.

Тада је Србија требало да наступи против Италије у квалификацијама, али меч није одиграна због дивљања навијача црвено-белих.

Они су били бесни на Стојковића, свог некадашњег љубимца, пошто је потписао уговор са вечитим ривалом, Партизаном, чији је члан и данас.

„Било је конфликта са навијачима у аутобусу. Улетели су унутра, ту је Никола Жигић устао, али је на крају Дејан Станковић имао препирку са њима и замолио их је на своје име да изађу и да то не сме да се дешава у аутобусу репрезентације. Сигурно је да је он ту одиграо највећу улогу“, рекао је Стојковић за Арену спорт.

Како је истакао, није очекивао да ће се напад догодити, али се то „осећало у ваздуху“.

„Током ручка у хотелу сам чуо да неко скандира моје презиме испред хотела, убеђивали су ме да је то подршка, а ја сам знао да је прозивка. Добио сам поруке од пријатеља да се спрема прекид утакмице и да ће навијачи да улете на терен. Данко Лазовић ми је рекао да седнем на задња седишта у аутобусу јер навијачи добацују. Сео сам тамо и онда је кренула фрка“.

Стојковић је рекао да не мрзи навијаче Звезде, иако су они покушали да улете са бакљама у аутобус и да га линчују.

„Зашто бих мрзео? Није хришћански, ни људски мрзети. Имам некад тај иритирајући нагон за победом, тако сам васпитаван, првенствено у Звезди јер сам тамо одрастао и то вучем од малена. Знам да то људе некад иритира, али волим да побеђујем и то је то“, закључио је Стојковић.

► Холандска срамота није могла да победи Тадићеву веру /видео/

► „Можда га ви не познајете, али верујте, видео сам колико је Пикси храбар“ /видео/

► Када балканска крв утиче на скандинавску децу /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала