Амерички медији: Руски ловац Су-57 испушта језиве „крике“ /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-57
Вишенаменски ловац Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Новинари америчког листа „ Popular Mechanics“ скренули су пажњу на звук, који се емитује током лета руског ловца пете генерације Су-57.

Коментаришући снимак лета четири авиона на малој висини, аутори текста су нагласили да се на видеу чује нешто слично крику митског бића банши или на рад мотора ванземаљског брода.

„Нови ловац издаје необично снажан заглушујући звук док се приближава. Када се авион појави он прелази у језив крешендо“, наводи се у чланку.

Према речима аутора, снимак је био направљен, како се претпоставља, у јуну 2020. године током припрема за војну параду у Москви.

Руски вишенаменски ловац Су-57 је авион пете генерације, створен уз помоћ стелт технологија. Ловац Су-57 је универзална летелица, која са једнаким успехом може да решава и задатке стицања надмоћи у ваздуху, као и задатке пресретања мета мале величине уз гађање копнених циљева.

Авион има све карактеристике пете генерације — смањену радарску видљивост, свеобухватан преглед радарског система, могућност интеграције у јединствени информативни простор операције ваздух-земља, супер-маневрисање, као и „паметну“ пилотску кабину.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала