Библијска пошаст: Саудијци се против најезде скакаваца боре на несвакидашњи начин /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаНајезда скакаваца
Најезда скакаваца - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Милијарде скакаваца појавиле су се у Саудијској Арабији, пошто тренутни климатски услови погодују њиховом размножавању. Иако их је погодила библијска пошаст, мештани су решили да се против ње боре на необичан начин.

Најезда скакаваца погађа Саудијску Арабију већ око месец дана, а локалне власти покушавају да се против ње боре прскањем инсектицида из ваздуха, преноси Араб њуз.

На друштвеним мрежама деле се снимци како скакавци у неким деловима прекривају сваки квадратни метар, било да је у питању пустиња, дрвеће, улице, уништавајући биљни свет на који наиђу.

На једном од таквих снимака, види се и необично решење у борби против најезде. Група мештана прикупља скакавце у џакове, а потом од њих припрема храну.

Најезде скакаваца иначе су ноћна мора за фармере, будући да ти инсекти, када су у роју, могу да начине непроцењиву штету усевима.

Називају се и библијска пошаст, јер је, према предању из Старог завета, Јахве казнио Египат, са десет казни јер фараон није хтео да пусти Јевреје из ропства. Једна од тих казни била је и најезда скакаваца.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала