Кремљ: Не треба рушити све мостове са ПС СЕ

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосква, Кремљ, зграда Министарства спољних послова Русије
Москва, Кремљ, зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Кремљ сматра непотребним „рушење свих мостова“ са Парламентарном скупштином Савета Европе (ПС СЕ) и да треба радити све док тамошњи саговорници не одустану од сарадње, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Овде, наравно, треба да гледамо конкректна питања, конкретне акције сваке делегације. Не бих износио никакве опште закључке по том питању. Безусловно, рад са нашим саговорницима треба наставити, укључујући у оквиру ПС СЕ и треба да радимо док они сами не учине сарадњу немогућом и не одустану од ње“, рекао је портпарол Кремља.

С тим у вези, Песков је подсетио да је председник Русије Владимир Путин ватрени присталица дијалога.

„Он је присталица дијалога у свим областима, дијалога у разматрању најозбиљнијих проблема. И председник се увек придржавао становишта да смо спремни на напредан дијалог у оној мери у којој су спремни наши партнери“, одговорио је портпарол новинарима на питање у којој мери Путин дели став руских парламентараца о сврсисходности учешћа Русије у ПС СЕ и о томе да земља нема ниједног савезника у Парламентарној скупштини.

„Не бих да дајем неке уопштене изјаве, у ПС СЕ има веома трезвених гласова, као и врло непомирљивих гласова који позивају на, како се каже, рушење свих мостова. Више нам импонују конструктивни гласови који говоре о потреби да се ипак разговара, чак и када нема слагања око много ствари“, додао је представник Кремља.

Подсетимо, на почетку зимског заседања Парламентарне скупштине Савета Европе шефица украјинске делегације Марија Мезенцева је изашла са предлогом да се оспоре овлашћења руске делегације.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала