Лидер Словачке националне странке: Набавка „Спутњика Ве“ и наша заслуга

© Пресс-служба партии "Обычные люди" / Уђи у базу фотографијаЛидер Словачке националне странке:  И ми смо допринели да се набави „Спутњик Ве“
Лидер Словачке националне странке:  И ми смо допринели да се набави „Спутњик Ве“ - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Лидер Словачке националне странке и некадашњи председник доњег дома парламента Андреј Данко каже да је набавка руских вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) заслуга и његове партије која годинама успешно сарађује с Русијом.
„Сматрамо да је увоз вакцина ‘Спутњик Ве’ први успех вишегодишње сарадње наше партије са Русијом. Такође, скрећемо пажњу на лекове као што је триазавирин. Мислимо да ће поступци Словачке покренути и друге чланице Вишеградске четворке. Свет нема једну страну света, ако су вакцине са Истока добре, онда морамо да их обезбедимо за становништво“, наводи се у саопштењу прес-службе странке.

Вишеградску четворку чије и Чешка Република, Мађарска и Пољска.

Данко је захвалио и руском минустру трговине и индустрије Денису Мантурову  у име Словака који желе да изаберу руску вакцину.

„Ово је изузетан поступак Русије. Још једном јавно захваљујем Руској Федерацији за помоћ Словачкој“, рекао је Данко.

Подсетимо, прва партија руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) стигла је јуче у Словачку. Словачки премијер је саопштио да ће два милиона вакцина помоћи да се вакцинише милион људи.

Словачка је, као и Мађарска, дала одобрење за употребу руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“, не чекајући регистрацију Европске агенције за лекове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала