Лукашенко: Координација спољне, одбрамбене политике с Москвом, али ништа од стапања с Русијом

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Александар Лукашенко
Владимир Путин и Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Белорусија ће и даље координисати одбрамбену и спољну политику с Москвом, поручио је председник Белорусије Александар Лукашенко. Истиче да је Белорусија независна земља и да стапања с Русијом неће бити.

Лукашенко је говорио на седници посвећеној белоруско-руској сарадњи у области одбране, током које је открио и неке детаље његовог недавног сусрета са шефом руске државе Владимиром Путином.

„Одлучни смо – то је био наш заједнички став – да удруживање Русије и Белорусије у Савезној држави буде такво да нико ништа неће моћи да приговори. Нико неће моћи да нам пребаци да је неко угрозио нечију независност, суверенитет. Све ће бити лепо и честито“, рекао је Лукашенко.

Он је додао да је с Путином 22. фебруара у Сочију разговарао о Савезној држави – шта су били договори, докле се стигло и шта су даљи планови.

На коментаре и, како каже, измишљотине различитих извора, о уласку Белорусије у саставу Русије и стапању с њом, Лукашенко је одговорио да Белоруси живе у својој кући, иако малој у односу на суседа.

Свет се толико променио да је глупо озбиљно узимати у обзир могућност спајања Русије и Белорусије, додао је он.

„Ми смо суверена и независна држава...Свет се до те мере променио да би било глупо радити у том правцу“, истакао је Лукашенко.

Додао је и да у сфери економије жели да односи са Русијом буду такви да се не треба ни бојати ни нервирати због западних санкција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала