Сателит открио место где Северна Кореја чува нуклеарно оружје? /фото, видео/

© AFP 2023 / Ed JonesПостоји могућност да Северна Кореја већ поседује 20 нуклеарних бојевих глава и има капацитет да удвостручи свој арсенал до наредне године, сматрају кинески стручњаци за нуклеарно оружје.
Постоји могућност да Северна Кореја већ поседује 20 нуклеарних бојевих глава и има капацитет да удвостручи свој арсенал до наредне године, сматрају кинески стручњаци за нуклеарно оружје. - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Нови сателитски снимак који су објавили амерички медији наводно открива да је Северна Кореја предузела мере да сакрије објекат за који америчка обавештајна служба верује да служи као складиште за нуклеарно оружје.

Овај снимак би могао да натера критичаре администрације председника САД Џоа Бајдена, који, према њиховом мишљењу, мора да одреди јасну стратегију како ће се опходити са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном, наводе амерички медији, преноси Танјуг.

Сателитска фотографија снимљена је 11. фебруара, а анализирали су је експерти са Института Мидлбери у држави Вермонт.

​Стручњаци кажу да је Северна Кореја изградила нове структуре у месту Јонгдоктонг током 2020. године, а истраживачи кажу да је направљена с намером да се сакрију улази у тунеле који воде до складишта нуклеарног оружја.

„Фотографије показују два улаза у тунел 2019. године и нову зграду на том месту 2021. године“, рекао је Џефри Луис, професор на Мидлберију за међународне студије и специјалиста за обавештајне податке.

Јонгдоктонг је америчка обавештајна служба претходно означила као место где се чува нуклеарно оружје и верује се да још служи за ту намену, рекао је неименовани амерички обавештајац за америчке медије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала